Dış Cephe İskeleleri

Dış Cephe İskeleleri

Dış Cephe İskeleleri inşaat ve yapı sektöründe kullanımı en yaygın iş ekipmanıdır. Yüksekte güvenli çalışma alanı ve ulaşım amacıyla kurulur. Çalışanlara güvenli bir çalışma alanı sağlamasının yanı sıra, malzeme indirme kaldırma, daha verimli ve hızlı çalışma gibi avantajlar sağlar. Ülkemizde kullanımı en yaygın olan iskele türü, inşaatın yüzeyi boyunca uzanan dış cephe iskelesidir.

Dış Cephe İskeleleri kurulum ve kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir. Sistemlerimiz, farklı çalışma alanlarında, farklı ölçülerde kullanılabilir. Bu yüzden çalışma alanlarına göre farklı iskeleler tercih edilebilir. Kolay bir şekilde montaj edilebilmesi ve sökülebilmesi sebebiyle hızlı ve pratik bir kullanım sağlar. İstenilen yüksekliğe kurulabilir. Katlar arasındaki geçiş emniyeti için kapaklı merdivenler kullanılır. Sistemin sabitlenmesi içinse duvar bağlantı tijleri aktif rol oynar. Ayrıca her kata koyulan saç kalaslar sayesinde güvenli çalışma ortamı sağlanmış olur.

İnşaat Çalışma İskelesi

Dış Cephe İskele Çeşitleri Nelerdir?

Dış cephe iskele çeşitleri, kurulum sistemlerine göre 3’e ayrılır.

  • Güvenlikli H Tipi İskele

H Tipi İskele, ülkemizde en çok kullanılan iskele çeşitlerindendir. Modüllerden oluşan kafes sistemli bir iskeledir. Bir adet H çerçeve, çapraz ve yatay bağlantılarla birleştirilerek kurulur. H çerçeveler 2 metre yüksekliğinde ve 2,5 metre uzunluktadır. Yüksek ve kalın döşemelerde tercih edilir. Yürüme platformları 300kg/m² taşıma kapasitesine sahip olabilir.

  • Kamalı Flanşlı İskele

Örümcek iskele olarak da bilinir. Yatay ve dikey boruların bağlantı noktalarından flanş, kurtağzı ve kama kullanılarak birleştirilmesiyle kurulur. Hızlı bir şekilde kurulabilir ve nakliyesi kolaydır. Yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir. Kurulum için çekiç ve insan gücü yeterlidir. Yürüme platformları uzun olduğu için tek bir kurulum ile geniş yüzeyler üzerinde çalışma yapılabilir.

  • Modüler İskele

Modüler iskele, tüm iç ve dış montaj, tesisat ve restorasyon işinde kullanılabilen, tekerli yapısı sayesinde hareket edebilen iskelelerdir. Hareket kabiliyetinin olması sebebiyle hızlı ve pratik bir kullanım sağlar. Kurulum ve söküm işlemleri kolaydır ve istenilen yüksekliğe kurulabilir.

Dış Cephe İskeleleri Nerelerde Kullanılabilir?

Dış Cephe İskele Sistemleri dış cephe montaj ve tesisat işlemlerinde, sanatsal ve tarihi yapılara, her türlü cephe çalışmasında uygulanan düzenleme ve restorasyon işlemlerinde kullanılmaktadır. Sanayi tesislerinde, asansör kuyularında ve gemi imalatı sanayisinde kullanılanılabilen sistemlerimiz arasında yer almaktadır.

Özellikle son yıllarda iş ve alışveriş merkezleri, konutlar, enerji tesisleri, endüstriyel yapılar, hastane sağlık tesisleri, yenileme vb. projelerde dış cephe iskele sistemleri ve avantajlarını tercih etmiştir. Gürbüz İskele ve Kalıp Sistemleri %100 müşteri memnuniyetine sahip tek firma olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Dış Cephe İskeleleri ve Standartları Nelerdir?

Dış cephe iskelelerinin üretiminde uyulması gereken bazı uluslararası standartlar vardır. Bu standartlar iş güvenliğini artırmak için belirlenmiştir.

  • Dış cephe iskele dikmelerinin 48,3×3,0mm şekilde üretilmiş olması gerekir.
  • Diyagonal ve yatay elemanları 48×2,5mm olarak üretilmiş olması gerekir.
  • Boruların belirli testlere tabi tutularak TS EN 10219-1 belgeli olması gerekir
  • EN ISO 3834-3 belgesine sahip olması gerekir.
  • TS-EN 12811-2 standartlarına uygun olması gerekir.

Dış Cephe İskele Fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sistemlerimizin kurulumu ve taşınması oldukça kolaydır. Profesyonel ekiplerimiz ile kurulum ve taşıma hizmetini de sizlere sunmaktayız.

Gürbüz İskele Kalıp Sistemleri olarak yurt içi veya yurt dışında bulunan tüm şehir ve ülkelere, ihracat belgelerimiz doğrultusunda hizmet vermekteyiz.

Benzer İçerikler
Herhangi bir sonuç bulunamadı.
Popüler İçerikler
Benzer İçerikler
-->