Flanşlı iskele üreticisi olarak 30 yılı aşkın hizmet veren Gürbüz İskele sayesinde siz de ihtiyacınız olan iskele sistemlerine çok daha uygun fiyat avantajları ile sahip olabilirsiniz.
Gürbüz İskele ve Kalıp Sistemleri Flanşlı iskele üreticisi firmalar arasında yüksek kalite standartları ile hizmet vermektedir. Flanşlı iskele sistemleri, kullanıcılara hep kurulum hem de taşıma kapasitesi açısından çeşitli avantajlar sunar. Peki, Flanşlı iskele sistemlerinin kullanıcılara sunduğu avantajlar nelerdir?
Flanşlı İskele Üreticisinden Yüksek Kalite
Flanşlı dış cephe iskele sistemleri, genel olarak dikey ve yatay boruların bir araya getirilmesi ile oluşturulmaktadır. Flanşlı bağlantı noktalarına sabitlenen tüm borular, sistemin güvenli şekilde bir arada kalmasına olana sağlar.
Flanşlı iskele sistemleri genel olarak diğer sistemlere kıyasla çok daha hızlı sürede montaj imkanı sunmaktadır. İskele sistemlerinin montaj işlemlerinin diğer sistemlere kıyasla çok daha kısa sürmesi, hem kurulum işlemlerinde hem de nakliyede çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bununla birlikte, inşaatların iç ortamlarında yapılacak kısa süreli işlemlerde de flanşlı iskele sistemlerinin kurulum avantajları arasında yer alıyor.
Flanşlı İskele Sistemlerinin Kurulumu
Flanşlı iskele sistemlerinin kurulumu, diğer iskele sistemlerinin kurulumuna kıyasla oldukça basittir. İskele sistemlerinin kurulumunda sadece çekiç ve insan gücü kullanımı yeterli olacaktır. Kurulum sırasında öncelikle zeminin terazi yardımı ile düz olduğundan emin olmak gereklidir.
Alt ayar milleri ile zemine uygun olarak hazırlanan iskele sistemlerinin tasarım aşamasında ise ihtiyaca uygun olarak flanşlar arasında 50 cm ile 1 metreye kadar boşluklar bırakılır. İskele sistemini taşıyan ana taşıyıcı kirişler ise dört yollu başlıklara oturtulur ve sistemin dayanıklılığı garanti altına alınır. İskele sistemini oluşturan dikey ve yatay borular, kama ile sabitlenir ve iskelenin kurulumu tamamlanır.
Flanşlı iskele sistemlerinin daha dayanıklı bir hale gelmesi için iskele üzerinde taşınacak yüke bağlı olarak sistemlerin flanşları arasındaki mesafelerin ayarlanması gerekmektedir. İskele sistemi üzerinde taşınması gereken yüke göre bağlı olarak flanşlar arasındaki mesafe 50 cm’den 1 metreye kadar arttırılabiliyor. Taşınacak yük kapasitesini arttırmak için flanşlar arasındaki mesafenin kısaltılması gerekmektedir.
Flanşlı iskele sistemlerinin dayanım gücünü ve rüzgar gibi dış etkenlere karşı direncini arttırmak için yatay ve dikey boruların diyagonal parçalar ile güçlendirilmesi gerekmektedir.