Flanşlı iskele parçaları, örümcek iskelelerin kurulum ve kullanımında kullanılan elemanlardır. Bu parçaların uluslararası standartlarda üretilmiş olması iskele ve iş güvenliği açısından önem taşır.
Flanşlı iskele, inşaatlar, cephe işleri, boya ve sıva işleri, enerji tesisleri, tersane, köprü inşaatı gibi birçok farklı alanda kullanılan yaygın bir güvenlikli iskele tipidir. Kolay kurulum, güvenlik donanımları ve mobilite imkanı sağlaması ile tercih edilir. Flanşlı iskele parçaları birbiriyle bağlantılı kilit sistemleri, ana şema parçaları ve güvenlik artırıcı elemanlardan oluşur.
Flanşlı Dış Cephe İskelesi Nedir?
Kamalı-flanşlı iskele, yatay ve dikey boruların bağlantı noktalarından kilitlenmesi ile kurulan bir güvenlikli iskele sistemidir. Örümcek iskele ve mobil iskele olarak da bilinir.
İskele flanşı kurulumu için iş gücü ve çekiç yeterli olan bu sistem istenilen uzunlukta ve yükseklikte kurulabilir. Nakliyesi ve istiflenmesi kolaydır. Borular darbelere karşlı mükavemetlidir ve uzun ömürlü kullanım sağlar.
Flanşlı İskele Parçaları Nelerdir?
Flanşlı iskele parçaları isimleri kullanılacak alana göre değişir. Her isimdeki parçanın kendine göre özellikleri vardır. Bunlar;
- Ayarlı Ayak: İskenin kurulacağı alandaki kot farklılıklarını ayarlamak ve zemindeki yükseklik farklılıklarını dengelemek için kullanılır.
- Dikmeler: Dikme direkler, yukarıdan aşağıya doğru inen ağırlık yükünün taşıyıcısıdır. Üst ve alt noktalarında bulunan deliklerden bir pim vasıtasıyla uç borusu sabitlenir. 50 ile 300 cm arasındaki ebatlarda üretilir.
- Yatay Bağlantılar: Korkuluk olarak da kullanılabilen yatay bağlantılar iskele üzerine binen yükü yatay düzlemde taşıyan borulardan oluşur.
- Çapraz Bağlantılar: Çapraz bağlantılar, flanşlı iskelenin dayanıklılığını artırmak için kullanılan parçalardır. İki ucunda da kurtağzı bulunur.
- Topukluk: İskeleden aşağıya malzeme düşmesini engellemek için kullanılan ahşap parçadır. 15 cm yüksekliğinde kurulur. İşçilerin ayağının boşa düşmesini engeller.
- Metal Kalas: İşçilerin üzerinde çalıştığı platformdur. Roll-forming makinesinde üretilen bu parçalar oldukça dayanıklıdır. Yatay bağlantıların üzerine sabitlenerek kullanılırlar.
Kamalı Flanşlı İskele Avantajları Nelerdir?
Kamalı flanşlı iskele, sistemi ve yapısı sayesinde birçok fayda sağlar;
- İstenilen boyutlarda kurulabildiği için farklı alanlarda kullanılabilir
- Kolay kurulumu ve sökülmesi işgücü ve maliyet tasarrufu sağlar
- 300kg/m2 taşıma kapasitesi ile güçlü bir sistemdir
- Güvenlikli yapısı ile iş güvenliğine katkıda bulunur
- Taşınması ve istiflenmesi kolaydır
Gürbüz İskele olarak uluslararası standartlara uygun dış cephe iskele sistemleri üretmekteyiz. İskelelerimiz EN ISO 3834-3 kaynak kalite standartlarına uygun gazaltı robotlarıyla kaynaklanmakta, boru ve dikmelerimiz uluslarası standartlara uygun olarak 48,3×3,00 ve 48×2,5 ölçülerindedir. İhtiyacınıza uygun dış cephe iskele sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.