Pratik iskele ve kalıp sistemleri inşaat alanlarında kullanılan öğelerin, istenilen biçim veya dayanıklılık derecesine ulaşılıncaya kadar yapısını korumaktadır. Pratik iskele sistemleri, inşaat ve madencilik gibi sektörlerde sıkça talep görmektedir.
Pratik iskele ve kalıp sistemleri ne işe yarar? Ulusal ve uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak üretilen bu sistemler sayesinde pek çok projesi hayata geçirilebilmektedir. Pratik sistemler hızlı ve basit bir şekilde kurulabilmektedir. Güvenlik önlemleri dikkate alınarak, dayanıklı malzemeler kullanılarak geliştirilen bu sistemler sayesinde iş kazaların görülme ihtimali de en aza düşer.
Pratik İskele ve Kalıp Sistemleri Nelerdir?
İskele kalıp sistemi nedir? Bu sistemler, inşaat alanlarında gereksinim duyulan yüksekliğe ulaşabilmek ve yük taşıyabilmek için üretilen taşınabilir ürünlerdir. Örneğin masa kalıp sistemleri ağır yükleri taşıyabilen bir yapıdadır ve köprü, viyadük, santral gibi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.
İskele sistemleri için kolay kurulum ve taşınabilirlik önemli kavramlardır. Hareketli iskele olarak da bilinen mobil iskele sistemleri sayesinde çeşitli iç ve dış cephe işleri kolaylıkla tamamlanmaktadır. Sistemler farklı yüksekliklere kurulabilmektedir. Mobil sistemlerin özellikleri nelerdir?
8 metre yüksekliğe kadar olan ürünler 38×2 mm, daha yüksek alanlardaki ürünler ise 42×2.5 mm boyutlarındadır. Çapraz bağlantılarda 27×2.5 mm ölçülerindeki borular kullanılmaktadır. Gürbüz İskele tarafından üretilen sistemlerde otomatik gaz altı kaynak makineleri kullanılmaktadır. Mobil sistemler temelde aşağıdaki parçalardan meydana gelmektedir;
- Tekerli başlangıç ayağı
- Flanşlı dikme
- Kamalı bağlantı elemanları
- İç merdivenler
- Çalışma platformu
- Ayarlı payandalar
İskele Çeşitleri Nelerdir?
İskele ekipmanları nelerdir? Yapı ve inşaat işlerinde sıkça tercih edilen kalıp sistemlerinin pek çok türü bulunmaktadır. Gürbüz İskele inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak yüksek güvenlik özelliklerine sahip iskele ve kalıp sistemlerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Bu sistemlerin bir kısmı aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- Dış cephe iskelesi: Bu sistemler her türlü cephe çalışmasında, sanat ve tarihi yapılara yönelik gerçekleştirilen restorasyon işlemlerinde ya da gemi imalatında kullanılabilmektedir.
- Kalıp altı iskele sistemleri: Mantar veya asmolen gibi her türlü döşeme sisteminde tercih edilmektedir. Kurulumu son derece kolaydır, yüksek bir yük taşıma kapasitesine sahiptir.
- Flanşlı örümcek iskele: Sistem elemanları farklı boyutlarda yatay ve dikey unsurlardan oluşmaktadır. Yalnızca bir tane bağlantı noktası vardır ve bu kısım 4 tane 90 derece, 4 tane de 45 derece olmak üzere 8 yatay eleman ile birleştirilmektedir.
- Kalıp sistemleri: Cephe, boya, mantolama ve izolasyon işlerinde, duvar yapımında, cephe giydirme ve kaplama işlemlerinde sıkça tercih edilmektedir.
Kalıp İskelesi Ne İşe Yarar?
İskele ve kalıp sistemi ekipmanları, birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışarak güvenli ve işlevsel ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin flanşlı iskele parçaları örümcek iskelelerin kurulumunda kullanılan elemanlardır. Bu parçalar; kilit sistemleri, ana şema parçaları ve güvenliği arttıran öğelerden meydana gelmektedir.
Gürbüz İskele’nin deneyimli ekibi, iskele ve kalıp sistemlerini büyük bir titizlikle imal etmektedir. Ürünler, TS EN 10219-1 normunun gereklerine göre tasarlanmakta ve üretilmektedir. Bir iskele ve kalıp sistemleri üreticisi olarak önceliğimiz, mülk ve teçhizata zarar veren kazaları ve kişisel yaralanmaları önlemektir. Türkiye’nin dört bir yanına sevkini gerçekleştirdiğimiz ürünler hakkında sorularınızı veya sipariş taleplerinizi iletmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.